LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Inleiding | Werking | Eigenschappen | Componenten | Voordelen

Afwerking | Bigas | Inbouwschema

Componenten

Verdamper

De LPG-toevoer voor de injector wordt geregeld door een nieuwe SGIS PLUS-verdamper. Deze verdamper verdampt het vloeibare LPG uit de tank tot een afgeregelde voordruk van 1 tot 1,6 bar. Nieuw is de MAP (manifold pressure)-referentie-ingang waarmee de afgeregelde LPG-druk licht varieert met het motorvacuüm.

Computer

De SGIS PLUS-computer maakt de calorieberekening voor LPG op basis van de
inspuittijden die de benzinecomputer genereert en geeft de bewerkte inspuittijden door
aan de gas-injectoren.

Bijzonder is de electrische aansturing voor de LPG-injectoren die aan 6 V gestuurd worden en daarmee onafhankelijk zijn van accuspannings- en/of temperatuurvariaties. De Closed-loop-flowregeling voor injector stuurt met behulp van het teruggekoppelde flowsignaal de openingstijd zodanig dat de berekende LPG-hoeveelheid ook daadwerkelijk ingespoten wordt.

De SGIS PLUS-computer is zo ontwikkeld dat het systeem bestand is tegen de meest
extreme temperatuurschommelingen en trillingen. Door zijn handzame afmeting kan het systeem ook in het kleinste motorcompartiment geïnstalleerd worden.

De ECU is OBD/CAN gestuurd, dit wil zeggen dat tijdens het rijden op LPG de injectie permanent geoptimaliseerd wordt aan de hand van de OBD/CAN gegevens. Daardoor zal uw voertuig minder verbruiken en beter rijden op LPG.

Schakelaar

De schakelaar is zo ontworpen dat hij op elke vrije plaats in het dashboard geplaatst kan worden. De schakelaar is voorzien van leds om aan te geven of de wagen op gas dan wel op benzine rijdt en om de hoeveelheid gas aan te geven. De motor schakelt automatisch over naar benzine als de
LPG-tank leeg is. U wordt dan gewaarschuwd door een geluidssignaal en door een knippering van de tankaanduidingsmeter.

Injectoren

Elke cilinder heeft zijn eigen injector. De injectoren zijn volledig geruisloos. In elke injector bevindt zich een plunjer die elektromagnetisch omhooggetrokken wordt, waarna een LPG-puls wordt ingespoten. Net als bij een benzine-injector wordt de ingespoten hoeveelheid LPG geregeld d.m.v. het variëren van de openingstijd. Variaties in LPG-voordruk of injectorgedrag worden door het Closed-loop flow-regel-systeem automatisch en direct gecompenseerd zodanig dat dit geen gevolgen voor de injectieprogrammering heeft.

Voor de nieuwere motoren worden de injectoren van het merk Hana gemonteerd. Deze injectoren zijn sneller en nauwkeuriger. Deze injectoren hebben levensduur van minimaal 240.000 km - 2 jaar garantie met onbeperkt aantal kilometer.

Kleppensmering

Er kan een afzonderlijke kleppensmering gemonteerd worden.

Voor een optimale bescherming van uw kleppen biedt het Bigas SGIS PLUS systeem de mogelijkheid om tijdens het rijden op LPG, en percentage aan benzine in te spuiten. Wij raden dit aan voor de meest klepgevoelige motoren.
Zo worden uw kleppen permanent gesmeerd door de benzine-toevoeging. Wij raden aan om bij een volle benzinetank steeds 50 milliliter Flashlube toe te voegen (hiervoor beschikken wij een speciale verpakking). Daardoor zal uw benzine samen met het Flashlube additief extra uw kleppen optimaal beschermen, ook tijdens het rijden op LPG.
Om onnodig benzineverbruik te vermijden gebeurt de benzinetoevoeging op basis van de belasting van de motor. Bij zware belasting zal er relatief meer benzine ingespoten worden.
Voor een gemiddelde chauffeur moet u rekenen op een benzineverbruik van 2 à 5 procent.

 

 

 

 

 


De verdamper

 


De computer

LPG-injector Bigas
De LPG-injectoren van Bigas

Injectoren Hana

Hana LPG-injector met AMP-stekker
De LPG-injectoren van Hana

 

 

 


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.