LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Vialle LPi-systeem

Vialle LPi-systeem

Onder invloed van steeds strenger wordende eisen ten aanzien van uitlaatgasemissies en brandstofverbruik staat de automobieltechnologie op een zeer hoog niveau.

Om probleemloos met deze brandstof te rijden moet het autogassysteem, dat u voor uw auto kiest, wel bij de hoogwaardige techniek van uw auto passen. Zo kunt u besparen zonder op prestaties in te leveren. Dat kan met het Liquid Propane Injection (LPi) systeem van Vialle.

Technologisch Marktleider

Vialle is als Nederlands fabrikant technologisch gezien wereldwijd marktleider op het gebied van autogassystemen. Na jarenlange ontwikkeling en beproeving is Vialle er in geslaagd een autogasinjectiesysteem te realiseren dat zich kan meten met de meest hoogwaardige benzine-injectiesystemen. Het LPi-systeem kan toegepast worden op moderne MPFI injectie, lean burn en turbo motoren inclusief E-OBD. Daarbij blijven alle oorspronkelijke eigenschappen van de motor volledig behouden. Met deze nieuwe technologie wordt het autogas niet langer verdampt, maar vloeibaar in het inlaatspruitstuk ge´njecteerd. De koelende werking van het verdampende autogas in het inlaatspruitstuk resulteert in een betere vullingsgraad van de cilinder en een hoger vermogen van de motor. Doordat het LPi-systeem gebruik maakt van de originele benzinecomputer, blijven alle oorspronkelijke eigenschappen stuk voor stuk behouden en is de auto bovendien minder belastend voor het milieu.


Als berijder zult u merken:

  • dat er gÚÚn verschil waarneembaar is tussen het rijden op benzine of autogas
  • dat er geen vermogensverlies optreedt en de trekkracht van uw auto dus niet nadelig be´nvloed wordt
  • dat ook het acceleratie vermogen op autogas niet anders is dan op benzine
  • dat er geen extra onderhoud of afstelling noodzakelijk is en u zich dus kunt houden aan de oorspronkelijke service intervallen
  • het systeem ongevoelig is voor brandstofsamenstelling en omgevingsfactoren als warmte, koude, droogte, vochtigheid en hoogte.


LIMA LPi-systeem

Techniek

Het LPi-systeem werkt overeenkomstig het benzine injectie-systeem: vloeibare brandstof wordt rondgepompt en aan de injectoren aangeboden. Het systeem bevat een brandstof-tank met een ge´ntegreerde membraanpomp. De pomp verhoogt de druk in het brandstofsysteem met 5 bar en pompt het vloeibare autogas naar de drukregeleenheid. De drukregeleenheid regelt de druk in het systeem en bevat een afsluiter die geopend wordt wanneer overschakeling van benzine op autogas plaatsvindt. De brandstof bereikt de injectoren die in het inlaatspruitstuk zijn gemonteerd. Het overtollige autogas wordt via de retourleiding en de drukregeleenheid naar de tank teruggevoerd. De autogas-injectoren worden aangestuurd door de autogas-regeleenheid (LPE). Hiervoor wordt het signaal voor de benzine-injectoren afkomstig van de originele ECU gebruikt dat vervolgens wordt vertaald voor de autogas-injector. Alle oorspronkelijke signalen van het motormana-gement en diagnosefuncties blijven zodoende intact. Autogas heeft de natuurkundige eigenschap dat het onder bepaalde omstandigheden kan verdampen ten gevolge van temperatuurinvloeden. Dit kan resulteren in een enigszins langere starttijd dan dat u op benzine gewend bent. Om dit tot een minimum te beperken wordt bij sommige modellen al bij het openen van het bestuurdersportier de autogas pomp geactiveerd om de systeemdruk te verhogen. Hierdoor kan in een vroeg stadium al eventueel dampvormig autogas worden gecomprimeerd tot vloeistof.

Contacteer ons voor een dealer in uw buurt.

 

 


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.