LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Aanbevelingen

Als u een probleem heeft met een Katalysator is er mogelijks iets fout met uw auto.
Vervangt u alleen de Katalysator dan lost u het probleem daarmee niet op. Kontroleer het volgende voordat u de Katalysator vervangt:

- De motor moet getuned worden
- Onverbrande benzine in de Katalysator
- Olie of koelvloeistof in de Katalysator
- Bougies of bougie-kabels zijn beschadigd
- Lambda-sensor is beschadigd
- De Katalysator is niet juist gemonteerd

Afstellen van de motor
Een onjuist brandstofmengsel of een onjuiste afstelling van de ontsteking zorgt ervoor dat de werking van de Katalysator snel vermindert. De edelmetalen in de Katalysator zijn erg gevoelig voor hoge temperaturen en onjuiste of onvolledige verbranding van het mengsel.

Loodhoudende benzine
Door loodhoudende benzine, maar ook door toevoegingen aan de brandstof of de olie die lood kunnen bevatten, wordt de werking van de Katalysator aangetast. Vermijdt deze producten.

Onverbrande benzine in het uitlaatsysteem
De brandstof verbrandt normaal gesproken alleen in de cilinders. Onverbrande brandstofresten die terecht komen in de uitlaat, kunnen uiteindelijk verbanden in de Katalysator. Dit kan leiden tot oververhitting van de Katalysator en daardoor deze beschadigen. Mogelijke oorzaken zijn een onjuiste afstelling van het brandstofmengsel, onjuiste timing van de ontsteking, gecorrodeerde bougies, valse lucht, een beschadigde lambdasensor, lekkende injectoren, enz.

Olie of koelvloeistof in de uitlaat
Olie of koelvloeistof in het uitlaatsysteem kan een koollaagje achterlaten op de honingraatstructuur van de Katalysator. De luchtcirculatie wordt hierdoor belemmerd en de werking zal verminderen. Uiteindelijk kan de Katalysator zelfs geheel verstopt raken (wat weer gevolgen voor de motor kan hebben). Mogelijke oorzaken zijn versleten zuigerveren, kleppen of beschadigde pakkingen.

Beschadigde bougies of bougiekabels
Vonkoverslag (misfire of crossfire) veroorzaakt onverbrande benzine in het uitlaatsysteem. Door de hitte in de Katalysator kan de onverbrande benzine daar spontaan ontsteken. Hierdoor smelt het keramisch blok geheel of gedeeltelijk. Bougies en kabels moeten regelmatig worden gecontroleerd.

Lambdasonde (zuurstofsensor) fungeert niet naar behoren
Een beschadigde lambdasonde kan verkeerde informatie geven aan de ECU over de samenstelling van de uitlaatgassen. Een te rijk of juist te arm mengsel is het gevolg. Dit kan de Katalysator beschadigen.

Rijschade of beschadigde ophang
Het keramische gedeelte in de Katalysator is gemaakt van gevoelig materiaal. Dit materiaal wordt beschermd door een isolerende en schokdempende laag, maar komt de Katalysator in contact met bijv. het wegdek of verkeersdrempels onder het rijden, dan kan de Katalysator beschadigen. Is het keramische gedeelte eenmaal beschadigd dan komen er kleine deeltjes los die uiteindelijk de doorvoer van uitlaatgassen kunnen belemmeren. Controleer ook de ophanging van het uitlaatsysteem en het uitlaatspruitstuk. Lekkage of valse lucht vóór de lambdasonde zal de Katalysator onherroepelijk beschadigen.

VERVANGING KATALYSATOREN
STEEDS AAN DE LAAGSTE PRIJS

GRATIS ONLINE PRIJSOFFERTE


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.