LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

BRC > Over BRC

De onderneming M.T.M. Srl is de eigenaar van het merk BRC Gas Equipment en is reeds meer dan 20 jaar actief in de autogas- en aardgas markt voor automotive toepassingen. M.T.M., gevestigd in Cherasco (Noord Italië), is inmiddels uitgegroeid tot een wereldleider in deze markt.

Vandaag de dag is M.T.M. - BRC Gas Equipment een pro-actieve onderneming met 300 werknemers met een bedrijfsruimte van meer dan 30.000m2. Dankzij de enorme afzet van haar technisch verfijnde producten kan M.T.M. een bijzondere en sterke positie handhaven op zowel de Italiaanse markt als ook op alle buitenlandse markten.

Reeds vanaf het begin heeft M.T.M. - BRC Gas Equipment een duidelijke strategie gevolgd met betrekking tot productontwikkeling; Door middel van 'know-how' integratie ontwikkelt men namelijk alle producten 'in huis'. Het beheersen van alle fasen van productontwikkeling beschouwt M.T.M. als strategisch onderdeel van het proces, zo ontstaan er op termijn aanzienlijke voordelen als flexibiliteit en snelheid.

Het leveringsprogramma bestaat onder meer uit tanks, verdamper/drukregelaars, LPG en CNG afsluiters/appendages, gas/lucht mengers, elektronische control units en specifieke elektronica. Alle produkten voldoen aan de huidige Europese normering (R67-01), de vereiste uitlaatgas emissie standaard (EuroIII en EuroIV) en de eisen gesteld aan elektromagnetische compatibiliteit (EMC).
BRC produceert alle benodigde componenten om ieder voertuig - van carburateur tot elektronische injectie tot de allernieuwste techniek - te kunnen voorzien van een gassysteem.

Naast het bekende BRC Flying Injection systeem - waarvan er wereldwijd inmiddels tienduizenden zijn verkocht - produceert M.T.M. een nieuw gasinjectie systeem met actuator - BRC Just Heavy - en een nieuw sequentieel systeem met injectoren - BRC Flying Sequential - De kwaliteit van ontwikkeling en productie van zowel de traditionele systemen als de productie van de gasinjectie systemen wordt gewaarborgd door een ISO-9001 gecertificeerd kwaliteitssysteem.

Maar liefst vijf CAD tekenstations worden ingezet bij het drie dimensionaal ontwerpen van componenten. De productie afdeling heeft een hoog automatiseringsniveau en heeft de beschikking over meerdere CNC machines.
Op dit moment vormen meer dan 70 dealers, distributeurs en agenten een belangrijk verkoop netwerk en waarborgen de aanwezigheid van het merk BRC in meer dan 50 landen op al de 5 continenten. Overal ter wereld waar de vraag naar alternatieve motorbrandstoffen zich ontwikkelt of toeneemt, van Zuid Amerika tot het Verre Oosten, van Europa tot Australië, zijn de BRC kleuren aanwezig. Dit onderstreept eens te meer het wereldwijde netwerk van de onderneming.

Vruchtbare samenwerkingsverbanden met verschillende voorname automobielfabrikanten zoals DaimlerChrysler, FIAT - Tofas, Daewoo Motors Italië, Citroën Italië, PSA, Ford Europe bewijzen nog maar eens de hoge technische betrouwbaarheid van de product range. Verdere belangrijke samenwerkingsverbanden met andere automobielfabrikanten liggen in de lijn der verwachting en uiteindelijk zal dit in de nabije toekomst leiden tot een nieuwe uitermate belangrijke markt: de OEM.

Tenslotte is M.T.M. - BRC Gas Equipment lid van internationale branche organisaties zoals ENGVA, World LP Gas Association, Consorzio Europeo GPL per autotrazione en zet zich in voor de promotie van gas als alternatieve motorbrandstof voor automotive toepassingen en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen met betrekking tot de normalisatie van LPG en CNG componenten.


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.