LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Maak uw afspraak online: https://lpg.youcanbook.me/

Landi Autogassystemen

Wij hebben de nodige afstelapparatuur om uw installatie van het merk Landi af te regelen.

Wij hebben onderdelen voor de volgende systemen:

- Landi LSI

- Landi LIS

- Landi LES 98

Vervangingsonderdelen zijn leverbaar uit voorraad, of op korte termijn leverbaar.

Bij een defect aan de ECU, kunnen wij deze meestal herstellen. Daardoor kost de herstelling slechts een fractie van de normale prijs.

Website fabrikant: http://www.landi-gas.it/eng/landi.html.
Revisiesets voor verdampers Landi

Landi LSI

Landi LSI Autoas LPG-installatie

Het huidig verkochte systeem, voor benzinevoertuigen met injectie, is het Landi LSI LPG-systeem.

Het LANDI Sequential Injection (LSI) autogas-systeem is een sequentieel volg injectiesysteem, wat inhoudt dat voor elke cilinder de juiste hoeveelheid gas wordt gedoseerd.
Het systeem gebruikt de benzine-injectorsignalen als hoofdingangsignaal voor het bepalen van de juiste hoeveelheid in te spuiten gas die elke cilinder van de motor op dat moment nodig heeft.
De installatie start op benzine en wanneer de motor loopt, de keuzeschakelaar op de gasstand staat en de juiste motortemperatuur is bereikt, zal de ECU het juiste moment kiezen om over te schakelen naar LPG.
Eerst zullen de afsluiters op de tank en de drukregelaar worden geopend, waardoor het nog vloeibare LPG in de verdamper zal verdampen. De gasdruk zal afgeregeld worden op 1 bar overdruk, waarna het gas de verdamper verlaat om daarna gefilterd te worden in de gasfilter. Dan stroomt het gas naar de injectorrail om het gas te verdelen over de injectoren. Vanaf dit ogenblik worden de benzine-injectoren door de ECU onderbroken en worden de LPG-injectoren in plaats daarvan geactiveerd. De motor draait vanaf nu op lpg.
Om de hoeveelheid te injecteren gas te bepalen, volgt de ECU het benzine-inspuitsignaal van de originele rekeneenheid en rekent deze tijd om naar een gasinjectietijd. Dit wordt het volgprincipe of slave-principe genoemd. Bovendien werkt het Landi LSI systeem ook volgens het “same cylinder” principe, wat betekent dat de gasinjectietijd wordt bepaald aan de hand van de benzine-injectietijd van dezelfde cilinder en omwenteling. Zo wordt de gasinjectietijd voor bijvoorbeeld cilindernr. 1 bepaald op basis van de benzine-injectietijd van benzine-injectornr. 1 van hetzelfde moment. Hierdoor doseren de gasinjectoren de correcte hoeveelheid gas voor elke cilinder.

Landi LIS

Het Landi LIS gasinjectiesysteem is de voorganger van het LSI-systeem.

Externe links:

Citroën CX
Problemcar.nl


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.