LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Mercedes ML 320 met BIGAS SGISN
Een ijzersterke en soepele 4x4 tegen een lage km kost.
lees verder ...

Citroën Picasso 1800 16v met BIGAS SGISN
Een ruime gezinswagen waarmee je handen vol geld bespaart !
lees verder ...

Peugeot 306 cabriolet 2000 16v met BIGAS SGISN
Met de wind in de haren aan 0,037€ per Kilometer.
lees verder ...

 

LPG of Diesel?
Automobilisten die relatief veel kilometers afleggen, zullen zich bij de aanschaf van een andere auto afvragen of ze voor LPG of diesel zullen kiezen. Hierbij spelen zaken als de (kilometer)prijs en de prestaties een belangrijke rol. Maar ook de vervuiling van ons milieu is een belangrijke overweging bij de keuze tussen verschillende brandstoffen.

Kosten
Het omslagpunt van autogas ten opzichte van benzine ligt in de meeste gevallen aanzienlijk lager dan bij diesel ten opzichte van benzine. Bovendien lopen de besparingen van LPG in de meeste gevallen hoger op. De aanschafprijs van een auto met een autogasinstallatie ligt ook lager dan de prijs van de vergelijkbare dieseluitvoering. Onder vergelijkbaar verstaan we hier: een autogas- en een dieselmotor die vergelijkbare prestaties leveren.

'Zuiniger' is niet altijd 'goedkoper'
Het is een feit dat een dieselmotor minder brandstof verbruikt dan een motor die op autogas loopt. Dit komt doordat een liter dieselolie van alle soorten brandstof de meeste energie bevat. Het hogere verbruik van autogas wordt echter meer dan goedgemaakt door de aanzienlijk lagere brandstofprijs van autogas!

Prestaties en milieu
De tijd dat diesels echt langzaam waren, ligt achter ons. Moderne dieselmotoren leveren meer vermogen dan we gewend waren, ze zijn ook stiller en vervuilen minder dan in het verleden. Ook de modernste diesels leveren echter nog steeds minder vermogen per liter cilinderinhoud dan motoren op autogas. Dit betekent in de praktijk dat u, voor dezelfde prestaties als een LPG-motor, een dieselmotor moet hebben die een veel grotere cilinderinhoud heeft. Een dieselmotor met dezelfde cilinderinhoud als een LPG-motor, levert mindere prestaties. Wat betreft uitlaatgassen: LPG is nog altijd de minst vervuilende brandstof!

Overige belangrijke verschillen
In een dieselauto hoeft geen aparte tank te worden ingebouwd. Dankzij de moderne inbouwtechnieken van autogasinstallaties, zoals de ringtank in de uitsparing voor het reservewiel en onderbouw, is echter het minpunt dat rijden op autogas veel bagageruimte kost verleden tijd! Voor ieder model personenwagen dat op de markt komt, bestaat een keuze uit meerdere benzinemotoren. Het aanbod voor wat betreft dieselmotoren is een stuk kleiner. Sommige auto's worden zelfs helemaal niet met een dieselmotor geleverd. Ook speciale uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld coupé's, cabrio's, of modellen met een automatische versnellingsbak, zijn vaak niet met dieselmotor verkrijgbaar. Wie kiest voor autogas, heeft dus een grotere keuze uit het modellenaanbod.

LPG-installatie Jaguar X Bigas SGISN

LPG-inbouw Jaguar X

Jaguar X-Type met LPG
Motor:4000 V8
Bouwjaar:2001
LPG-installatie:
Bigas Sequential Gas Injection System
Tank: Ringtank 77L

Voor een volle tank van 77 liter betaalt u:

Met benzine Met LPG
127,46 EUR 48,36 EUR

Andere foto's van LPG-installaties.

Gratis voordeelberekening.


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.