LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

gelijkmatigere ontbranding door een hoger octaangetal

vollediger verbandingsresultaat door gasvormige toestand

minder schadelijke stoffen

langere levensduur van uw motor

Wat is LPG?

LPG (Liquified Petroleum Gas), ook wel autogas genoemd, wordt volgens strenge productspecificaties geproduceerd in olieraffinaderijen. De tijd dat LPG een afvalproduct was ligt ver achter ons. Het is nog wel zo dat LPG vrijkomt bij de winning van aardolie en gas, maar vervolgens wordt ook dit gas volgens dezelfde productspecificaties geomporteerd. Onder druk wordt het gas een vloeistof, en zo wordt het getankt. Wanneer de druk op deze vloeistof wordt verminderd, wordt het gasvormig. Daarbij onttrekt het warmte aan zijn omgeving, waardoor bij het tanken soms een beetje ijs rond de vulopening wordt gevormd. LPG, dat loodvrij is, heeft ten opzichte van benzine een hoger octaangetal van meer dan 100 RON. Super (benzine) heeft een octaangetal van circa 98 RON, Euro Loodvrij komt op 95 RON. Dit hogere octaangetal betekent in de praktijk dat autogas gelijkmatiger tot ontbranding komt. Er is, integenstelling tot andere brandstoffen, geen enkele toevoeging nodig om de hoge kwaliteit te waarborgen.

Minder milieubelastend
Autogas bereikt de motor in een zuiver gasvormige toestand de motor, in tegenstelling tot benzine. Het vermengt zich daardoor beter met de verbrandingslucht, wat leidt tot een vollediger verbrandingsresultaat. In vergelijking met benzine of dieselolie bevatten de uitlaatgassen van LPG minder schadelijke stoffen. De levensduur van de motor wordt verlengd door het ontbreken van onder meer etsende zuren en koolafzetting, terwijl er geen verdunning van de motorolie optreedt.

(auto-okkazie)


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.