LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

LPG-installatie Jaguar X Bigas SGISN

LPG-inbouw Jaguar X

Jaguar X-Type met LPG
Motor:4000 V8
Bouwjaar:2001
LPG-installatie:
Bigas Sequential Gas Injection System
Tank: Ringtank 77L

Voor een volle tank van 77 liter betaalt u:

Met benzine Met LPG
127,46 EUR 48,36 EUR

Andere foto's van LPG-installaties.

Gratis voordeelberekening.

Zijn er naast voordelen ook nadelen?

Het rijden op LPG heeft vele voordelen, waarvan de mogelijkheid om fors op uw autokosten te besparen de belangrijkste is. Op het eerste gezicht heeft LPG ook nadelen, zoals de noodzaak om een LPG-installatie aan te schaffen. Wie deze nadelen laat doorrekenen, zal merken dat rijden op LPG in veel gevallen toch goedkoper is. De vaste kosten voor het rijden op LPG zijn hoger dan voor het rijden op benzine. Dit komt door de aanschaf- en inbouwkosten van de LPG. Dit is de reden dat LPG niet voor iedereen aantrekkelijk is; wie erg weinig kilometers rijdt, verdient de extra kosten niet terug met de lagere brandstofprijs van LPG.

Even veel ruimte, stukken goedkoper!

De tijd dat een LPG-tank veel bagageruimte kostte, ligt ver achter ons. Voor veel auto's zijn nu moderne ruimtebesparende ringtanks verkrijgbaar. Deze ringtank wordt gemonteerd in de kuip van het reservewiel. Het reservewiel zelf kan (bijvoorbeeld in een stationcar) staand tegen de zijwand van de bagageruimte worden gemonteerd. Als de auto is uitgerust met een klein reservewiel (thuiskomertje) dan kan dit vaak op de ringtank worden gemonteerd, of bijvoorbeeld tegen de achterwand op de achterbank. U kunt echter ook het reservewiel weglaten. In dat geval wapent u zich tegen een lekke band met een speciale spuitbus (zie verder), waarmee een lekke band tijdelijk wordt gedicht. U kunt daarmee doorrijden met lagere snelheid, tot u de gelegenheid hebt om de band te laten vervangen. Andere ruimtebesparende mogelijkheden van inbouw zijn onderbouwtanks.

Een reserviel in de wagen is wettelijk niet verplicht.

Ringtank
De ringtank is een ronde tank die op de plek van het reservewiel wordt gemonteerd, in de auto in de kuip van het reservewiel of onder de auto. Hierdoor is hij niet zichtbaar en, heel belangrijk, neemt hij geen bagageruimte in beslag. Als u op vakantie gaat, kunt u dus gewoon al uw koffers meenemen. Voor uw reserveband zijn twee oplossingen mogelijk:

1. De band kan worden hersteld door een speciale spuitbus waarmee de lekke band tijdelijk gedicht wordt. Net als bij een thuisbrengertje kunt u dan met een lagere snelheid doorrijden tot u de gelegenheid hebt om de band te (laten) vervangen of te herstellen.

2. In een aantal gevallen kan een ‘thuiskomertje’ op de ringtank bevestigd worden of via een beugel onder de auto worden gehangen. U rijdt dan dus op LPG én heeft altijd een reservewiel bij u!

 

Tanken in het buitenland: denk om de verloopnippels!
LPG in het buitenland is sterk in opkomst. In de meeste landen van Europa is LPG voldoende beschikbaar. Denkt u er wel om dat u bij een tocht naar het buitenland vulverloopnippels meeneemt! Mocht u in het buitenland niet tijdig een LPG-tankstation kunnen bereiken, dan is er niets aan de hand. Een auto op LPG kan immers ook zonder problemen op benzine rijden!

Koop uw verloopnippel online

 

 

 

 

 

 

 

 


Rara, waar is de LPG-tank?


Onder de koffermat ligt de verzonken ringtank !


Naast het 'onzichtbaar' inbouwen van de ringtank, wordt ook uw reservewiel handig en netjes verpakt in een wieltas.


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.