LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Systemen voor aardgas (CNG)

Waarom kiezen voor aardgas (CNG)?

De voordelen ten opzichte van benzine en diesel zijn dat aardgas schoner, stiller en voordeliger is. Qua comfort en prestaties scoort aardgas ongeveer net zo goed als andere brandstoffen.
Rijden op aardgas is zowel voor het bedrijfsleven en de overheid evenals voor particulieren omdat deze brandstof voor vele toepassingen gebruikt kan worden.

Wat zijn de voordelen?

1. Rijden op aardgas is schoon
Aardgas voertuigen stoten veel minder vervuilende en schadelijke stoffen uit dan voertuigen met conventionele brandstof. De uitstoot van kankerverwekkende deeltjes is bij aardgas nihil.

Ten opzichte van benzine:
- 25% minder CO2
- 97% tot 100% minder Benzeen

Ten opzichte van diesel:
- 98% minder zwavelverbindingen
-
80% minder NOx (stikstofoxiden)
- 97% tot 100% minder benzeen
- geen roet

2. Rijden op aardgas is voordeliger
Als brandstof is aardgas een stuk goedkoper dan benzine en diesel. Voor veel toepassingen is rijden op aardgas dan ook de voordeligste optie, ook wanneer andere vaste en variabele kosten worden meegerekend.

3. Rijden op aardgas is stil
Aardgas voertuigen zijn 50% tot 75% stiller dan dieselvoertuigen. Vooral in stedelijke gebieden is dit een belangrijk voordeel.

4. Rijden op aardgas is veilig
Aardgas is lichter dan lucht dus zodra het in de openlucht komt vervliegt het zeer snel. Hierdoor is de kans op gevaarlijke situaties aanzienlijk kleiner dan bij andere brandstoffen. Door de relatieve hoge ontstekingtemperatuur vat aardgas ook minder snel vlam dan benzine.

Wat zijn de nadelen?

Het nadeel op dit ogenblik is echter dat er weinig tankstations zijn in België waar aardgas te verkrijgen is (ongeveer 10 stations in België, begin 2007).
Wij verwachten echter dat hier in de toekomst verandering zal in komen.

Daardoor zijn momenteel de belangrijkste afnemers bedrijven die zelf een tankstation hebben met aardgas.

Tankstations voor aardgas in:

 


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.